Ett litet kök
Rådmansgatan 57
113 60 Stockholm
08-545 85 950
info@couscous.se

Matlagningskurs

Kickoff? Teambuilding? Svensexa? Födelsedagskalas? Då är våra matlagningskurser något för er!

I vår mysiga lokal på Rådmansgatan mitt i city dukar vi upp till fest för er. Det går utmärkt att börja kvällen med en fördrink med goda snittar eller ett arbetsmöte. Engagerade och kunniga kockar håller i matlagningen, och tillsammans med er lagar vi en härlig buffé av mat som är bra just nu, med rena spännande smaker och nya infallsvinklar. Till dessert får ni prova på att laga en god raw food-brownie. Vi anordnar även mer traditionella matlagningskvällar och där vi tillsammans lagar en trerättersmeny med en förutbestämd meny. Under kvällen dricker ni goda drycker, med eller utan alkohol. Vår vinkunniga personal väljer ut perfekta matchningar till det just ni ska tillaga och äta. Vill ni så går det utmärkt att komplettera kursen med vinkurs, whiskeykurs eller varför inte chokladprovning? I vår mysiga lokal ett stenkast från Drottninggatans myller finns det plats för upp till 30 personer. Hör av er till oss med era önskemål så skräddarsyr vi något som passar just er. Vi lovar att göra er kväll oförglömlig!

Varmt välkomna till oss på Matdistriktet!

Menyer matlagningskurs

Plocka ihop er egen 3-rättersmeny utifrån menyn eller be oss om hjälp!

Förrätter:

Skummad jordärtskocksoppa med halstrad pilgrimsmussla, surdegskrutonger & syrad kålrabbi

Hackad tartar på oxfilé med dragonemulsion, picklad rödlök, morotspuré, samt crudité på gul morot

Hemgjord ravioli fylld med ostronskivling och persilja samt tomat Varmrätter:

Grillad ryggbiff med körvelbearnaise, hemgjorda pommes frittes, lökringar samt tomatsallad

Knaperstekt ankbröst med demiglace smaksatt med apelsin, rårakor samt pannstekt brysselkål

Halstrad gös med puylinser, hyvlade blandade bönor, vitvinsskum samt rödbetscrème smaksatt med brynt smör

Desserter: Ljummen chokladfondant med hallonmaränger, med blandade marinerade bär Äppelterrine med hemgjord vaniljsås och kanderade valnötter Citrontarte med italiensk maräng och blåbärskompott

Menyexempel vid matlagningskurs buffé

Tillsammans med våra kockar lagar ni en trevlig buffé där vi använder ekologiska, närproducerade & säsongsbetonade råvaror. Vi lagar inte utifrån recept utan leker och provar oss fram tills vi känner att smakerna sitter. Nedan några av de moment som brukar ingå:

Röka och sota – 2 olika proteinkällor, t ex kyckling och lax Raw grönsaker Rosta grönsaker Göra Röror och såser

Baka eget surdegsbröd Baka Raw foodbrownie med hallonsås

Paketpriser

Från 795:- per person. 

Minimiantal 10 personer.

Vid större grupper rekommenderar vi att ni lägger till en aktivitet av följande:

Vin/Champagneprovning 

Snapsprovning 

Whiskeyprovning 

Chokladprovning 

Lakritsprovning

Paketpris inkl 1 aktivitet: 

Fr 1095:- per person

Välkomna till oss på Couscous!
Rådmansgatan 57   113 60 Stockholm     08-545 85 950   info@couscous.se
12 % moms tillkommer